Begonia Soli Mutata

De biologisch gekweekte Begonia Soli Mutata is een zeldzame plant met zeer bijzonder bladpatroon. Het blad is donkergroen met bijna fluoricerende lichtgroene nerven. De onderzijde van het blad is rood. Soli-mutata betekent letterlijk ‘verandering van de zon’. Afhankelijk van de lichtintensiteit veranderen de bladeren van kleur. Hoe meer licht, hoe roder de kleur.

De Begonia komt van nature voor in warm, vochtig, bosrijk gebied. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijdt direct zonlicht. Regelmatig sproeien, houd de grond licht vochtig, geef kleine beetjes per keer. In de winter gaan ook kamerplanten in de ruststand, dan heeft de Begonia minder water nodig.

BOTANY | De Begonia Soli Mutata komt van oorsprong uit vochtig en warm, bosrijk gebied in Brazilië.

PLANTCARE Zet de Begonia op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond licht vochtig. De plant houd van een hoge luchtvochtigheid, zet de begonia dan ook niet op de verwarming, het blad kan daardoor beschadigen. Geef de plant maandelijks bio plantenvoeding tijdens het groeiseizoen van april tot september.

Flower pot

The kraft paper pot is waterproof for several weeks to months, depending on the water needs of the plant. The pot is 100% biodegradable and plastic-free. As soon as moisture spots appear in the soil, the pot is no longer watertight and it is best to repot the plant. After repotting, the pot can be handed in with the waste paper to be recycled.

Recycle