Begonia Maculata

De Begonia maculata, ook wel stippenplant, polkadot plant of forel begonia, genoemd, is een kleurrijke kamerplant met bijzonder bladpatroon die je regelmatig in hippe woonbladen tegenkomt.¬†Wij snappen waarom want het blad is erg decoratief; Donkergroen met witte stippen aan de bovenzijde, rood aan de onderzijde.¬†De variant Begonia fibrous ‚ÄėCracklin Rosie‚Äô is een bijzondere variant, met een klein, lichtroze stippenpatroon.

De Begonia maculata komt van nature voor in warm, vochtig, bosrijk gebied. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijdt direct zonlicht. Regelmatig sproeien, houd de grond licht vochtig, geef kleine beetjes per keer. In de winter gaan ook kamerplanten in de ruststand, dan heeft de Begonia Fibrous 'Cracklin' Rosy' minder water nodig.

BOTANY |De Begonia Maculata komt van oorsprong uit vochtig en warm, bosrijk gebied in Nieuw-Guinea, Zuid Afrika, Andes.

PLANTCARE | Zet de Begonia Maculata op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond licht vochtig. De plant houd van een hoge luchtvochtigheid, zet de Stippenbegonia dan ook niet op de verwarming, het blad kan daardoor beschadigen. Geef de plant maandelijks bio plantenvoeding tijdens het groeiseizoen van april tot september.

Flower pot

The kraft paper pot is waterproof for several weeks to months, depending on the water needs of the plant. The pot is 100% biodegradable and plastic-free. As soon as moisture spots appear in the soil, the pot is no longer watertight and it is best to repot the plant. After repotting, the pot can be handed in with the waste paper to be recycled.

Recycle