Rhipsalis Pachyptera

Rhipsalis Pachyptera is een weelderige succulent met bijzondere geschubde bladvorm. Op ieder blad groeit een nieuw blad zonder bladsteel. De Rhipsalis kan in bloei komen en vrucht vormen met kleine bloemetjes in de schubben van het blad. 

BOTANY De Rhipsalis Pachyptera komt oorspronkelijk uit Brazilië. Hij groeit daar in het rotsgebergte. 

PLANTCARE | De blaadjes, stengels en wortels van een vetplant slaan water op tijdens het groeiseizoen. Zo overleeft de plant perioden van droogte, het geeft dan ook niet wanneer je hem af en toe vergeet water te geven! Laat de grond volledig uitdrogen voordat je weer wat water geeft. Bij te weinig water zal het blad gaan uitdrogen. Bij teveel water wordt de plant slap en kan er wortelrot ontstaan, probeer dat te voorkomen, want dit overleeft een plant meestal niet. Geef tijdens het groeiseizoen 1 á 2 keer biologische plantvoeding.

RAW.pot

De stoere RAW.pot is, afhankelijk van de waterbehoefte van de plant, enkele weken tot maanden waterdicht. De pot is 100% biologisch afbreekbaar en plasticvrij. Zodra er vochtplekjes ontstaan in de bodem is de pot niet meer waterdicht en kun je de plant het beste verpotten. Na het verpotten kan de pot worden ingeleverd bij het oud papier om gerecycled te worden.

Planetfriendly