Plectranthus verticillatus

De Plectranthus verticillatus wordt ook wel 'moneyplant' of Swedish Ivy' genoemd. Het is een unieke plant die je niet snel zult tegenkomen, laat staan biologisch ;-) Wanneer de stengels lang genoeg worden gaan deze wat hangen waardoor de plant ook prima geschikt is als hangplant.

BOTANY | De Plectranthus verticillatus komt van oorsprong uit de bossen van Zuid Afrika.

GEUREND | Wanneer je over de blaadjes wrijft ruik je een frisse citroenachtige geur.

PLANTCARE | De Plectranthus is een 'semi' vetplant en is heel gemakkelijk te verzorgen. De ideale plant voor de beginnende plantlover. Houdt de grond heel licht vochtig. In het groeiseizoen is biologische plantvoeding aan te raden. Wanneer je Swedish Ivy goed verzorgt wordt je in het voor- en najaar beloond met kleine lichtpaarse bloemetjes. 

ROOTS

Zuid Afrika - Bos - Bodembedekker - Matig luchtvochtigheid - Indirect zonlicht

Wanneer je weet waar de plant van origine vandaan komt kun je die omgeving thuis of op het werk zo goed mogelijk nabootsen. Dan voelt je plant zich in no time helemaal thuis.

Care

Pas op met teveel water geven. Met name bij vetplanten is af en toe een scheutje water voldoende. Wanneer er water onderin de pot blijft staan ontstaat er wortelrot en dit overleeft de plant meestal niet.

Bloempot

De pot van kraftpapier is, afhankelijk van de waterbehoefte van de plant, enkele weken tot maanden waterdicht. De pot is 100% biologisch afbreekbaar en plasticvrij. Zodra er vochtplekjes ontstaan in de bodem is de pot niet meer waterdicht en kun je de plant het beste verpotten. Na het verpotten kan de pot worden ingeleverd bij het oud papier om gerecycled te worden.

Recycle