Pilea peperomioides

In de jaren '70 was de Pilea Peperomioides, in het Nederlands ook wel pannenkoekenplantje genoemd al mateloos populair. De plant heeft een retro uitstraling met zijn platte, ronde bladeren die wel wat weg hebben van pannenkoekjes of muntjes.

BOTANY | De roots van de Pilea Peperomioides liggen in China, in het bergachtige gebied van de provincie Yunnan

PLANTCARE | De Pilea is makkelijk te verzorgen én te stekken. De plant maakt namelijk zelf regelmatig kleine stekjes die je eenvoudigweg een eigen potje kunt geven. Heel leuk om te doen! Houdt de grond licht vochtig. Geef in het groeiseizoen eens per maand biologische plantvoeding.

ROOTS

China - Bergachtig - Warm - Vochtig

Wanneer je weet waar de plant van origine vandaan komt kun je die omgeving thuis of op het werk zo goed mogelijk nabootsen. Dan voelt je plant zich in no time helemaal thuis.

Care

Pas op met teveel water geven. Met name bij vetplanten is af en toe een scheutje water voldoende. Wanneer er water onderin de pot blijft staan ontstaat er wortelrot en dit overleeft de plant meestal niet.

Bloempot

De pot van kraftpapier is, afhankelijk van de waterbehoefte van de plant, enkele weken tot maanden waterdicht. De pot is 100% biologisch afbreekbaar en plasticvrij. Zodra er vochtplekjes ontstaan in de bodem is de pot niet meer waterdicht en kun je de plant het beste verpotten. Na het verpotten kan de pot worden ingeleverd bij het oud papier om gerecycled te worden.

Recycle