Peperomia Polybotrya

Het glanzende blad van deze decoratieve plant doet denken aan het bekende pannenkoekenplantje. Het groene glanzende blad van de Peperomia lijkt op een waterdruppel, vandaar de bijnaam 'raindrop.

BOTANY | De plant komt oorspronkelijk uit de tropen van Zuid-Amerika waaronder Colombia en Peru.

PLANTCARE | Net als de meeste peperomia's is de Polybotrya makkelijk te verzorgen. Houd de grond licht vochtig, maar geef niet te veel dan kan er wortelrot ontstaan. Geef tijdens het groeiseizoen maandelijks biologische plantenvoeding.

ROOTS

Tropisch - Warm - Vochtig

Wanneer je weet waar de plant van origine vandaan komt kun je die omgeving thuis of op het werk zo goed mogelijk nabootsen. Dan voelt je plant zich in no time helemaal thuis.

Care

Pas op met teveel water geven. Met name bij vetplanten is af en toe een scheutje water voldoende. Wanneer er water onderin de pot blijft staan ontstaat er wortelrot en dit overleeft de plant meestal niet.

Bloempot

De pot van kraftpapier is, afhankelijk van de waterbehoefte van de plant, enkele weken tot maanden waterdicht. De pot is 100% biologisch afbreekbaar en plasticvrij. Zodra er vochtplekjes ontstaan in de bodem is de pot niet meer waterdicht en kun je de plant het beste verpotten. Na het verpotten kan de pot worden ingeleverd bij het oud papier om gerecycled te worden.

Recycle