Peperomia Hope

Peperomia Hope is een decoratief hangplantje met kleine ronde, vlezige blaadjes. 

BOTANY De Peperomia familie is een zeer grote plantenfamilie van ongeveer 500 sierbladplanten en is verwant aan de peperplant. De meeste Peperomia variaties komen van origine uit het Amazonegebied van Zuid-Amerika, waar ze groeien onder warme en schaduwrijke omstandigheden. De meeste planten geven een bloem met een opvallende kleur of kelkje.

PLANTCARE | Peperomia’s zijn gemakkelijk in de verzorging en geschikt voor de meeste plekken in de huiskamer. Af en toe een scheutje water is voldoende. Peperomia 'Hope' is geschikt als hangplant. Geef in het groeiseizoen eens per maand biologische plantenvoeding.

ROOTS

Zuid-Amerika - Amazone - Warm - Schaduwrijk

Wanneer je weet waar de plant van origine vandaan komt kun je die omgeving thuis of op het werk zo goed mogelijk nabootsen. Dan voelt je plant zich in no time helemaal thuis.

Care

Pas op met teveel water geven. Met name bij vetplanten is af en toe een scheutje water voldoende. Wanneer er water onderin de pot blijft staan ontstaat er wortelrot en dit overleeft de plant meestal niet.

Bloempot

De pot van kraftpapier is, afhankelijk van de waterbehoefte van de plant, enkele weken tot maanden waterdicht. De pot is 100% biologisch afbreekbaar en plasticvrij. Zodra er vochtplekjes ontstaan in de bodem is de pot niet meer waterdicht en kun je de plant het beste verpotten. Na het verpotten kan de pot worden ingeleverd bij het oud papier om gerecycled te worden.

Recycle