Ledebouria Scilla

Het bladpatroon van dit decoratieve plantje is heel bijzonder.  

BOTANY | Ledebouria groeit van oorsprong in Zuid-Afrika, in droge gebieden zonder veel bescherming tegen de zon.

PLANTCARE | De Ledebouria Scilla heeft niet veel verzorging nodig. Laat de grond helemaal uitdrogen en geef dan een flinke scheut water. Tijdens het groeiseizoen heeft de plant meer water nodig dan in de winter wanneer kamerplanten, net als tuinplanten, in rust gaan. Geef in de zomermaanden maandelijks biologische plantvoeding.

ROOTS

Zuid Afrika - Droge gebieden - Zon

Wanneer je weet waar de plant van origine vandaan komt kun je die omgeving thuis of op het werk zo goed mogelijk nabootsen. Dan voelt je plant zich in no time helemaal thuis.

Care

Pas op met teveel water geven. Met name bij vetplanten is af en toe een scheutje water voldoende. Wanneer er water onderin de pot blijft staan ontstaat er wortelrot en dit overleeft de plant meestal niet.

Bloempot

De pot van kraftpapier is, afhankelijk van de waterbehoefte van de plant, enkele weken tot maanden waterdicht. De pot is 100% biologisch afbreekbaar en plasticvrij. Zodra er vochtplekjes ontstaan in de bodem is de pot niet meer waterdicht en kun je de plant het beste verpotten. Na het verpotten kan de pot worden ingeleverd bij het oud papier om gerecycled te worden.

Recycle