Euphorbia Heterodoxa

De Euphorbia Heterodoxa is heel decoratief met sterk vertakte takjes die wel wat lijken op potloodjes. Aan het uiteinde van de takken bloeien kleine bloemetjes.

BOTANY¬†|¬†De planten familie Euphorbia¬†bevat veel verschillende soorten maar hebben met elkaar gemeen dat ze allemaal plantensap in zich hebben dat ook wel wolfsmelk wordt genoemd. De Euphorbia is een vetplant die van oorsprong voorkomt in Brazili√ę. Hij groeit daar op een rotsachtige ondergrond.

PLANTCARE | De Euporbia heeft weinig verzorging nodig. Geef alleen water als de grond ongeveer 1 week ingedroogd is in de warme maanden en 1 x per 6 weken in de koudere maanden. Wil je de plant laten groeien? Geef deze vetplant dan een grotere pot om de wortels de ruimte te geven om te groeien. Verpot de Euphorbia met goed doorlatende grond om te voorkomen dat de grond vochtig blijft. Geef eens per jaar in de zomer biologische plantvoeding. 

ROOTS

Brazili√ę - Rotsachtig - Warm - Zon

Wanneer je weet waar de plant van origine vandaan komt kun je die omgeving thuis of op het werk zo goed mogelijk nabootsen. Dan voelt je plant zich in no time helemaal thuis.

Care

Pas op met teveel water geven. Met name bij vetplanten is af en toe een scheutje water voldoende. Wanneer er water onderin de pot blijft staan ontstaat er wortelrot en dit overleeft de plant meestal niet.

Bloempot

De pot van kraftpapier is, afhankelijk van de waterbehoefte van de plant, enkele weken tot maanden waterdicht. De pot is 100% biologisch afbreekbaar en plasticvrij. Zodra er vochtplekjes ontstaan in de bodem is de pot niet meer waterdicht en kun je de plant het beste verpotten. Na het verpotten kan de pot worden ingeleverd bij het oud papier om gerecycled te worden.

Recycle