Euphorbia Cedrorum

De Euphorbia Cedrorum is een bijzondere verschijning. Hij heeft de looks van een cactus, maar dan zonder de stekels. De Euphorbia Cedrorum is een zeer zeldzame plant. In het wild komt de plant nagenoeg niet meer voor en staat op de rode lijst van bedreigde soorten van het IUCN. De roots van deze bijzondere vetplant liggen in Madagascar. De Euphorbia voelt zich thuis op een lichte plek, in de zon of halfschaduw. De plant heeft weinig verzorging nodig.
 

BOTANY | Vetplant Euphorbia Cedrorum komt oorspronkelijk uit Madagascar en groeit daar op rotsachtige grond.

PLANTCARE | Net als de meeste vetplanten heeft de Euphorbia Cedrorum weinig verzorging nodig. Geef water zodra de grond droog aanvoelt (ook onderin de pot), ongeveer 1x per week in de warme maanden en om de week in de koudere maanden. Geef tijdens het groeiseizoen iedere maand biologische plantenvoeding. Gebruik voor het verpotten bio cactusgrond, deze is goed waterdoorlatend. 

ROOTS

Madagascar - Rotsachtig - Warm - Zon

Wanneer je weet waar de plant van origine vandaan komt kun je die omgeving thuis of op het werk zo goed mogelijk nabootsen. Dan voelt je plant zich in no time helemaal thuis.

Care

Pas op met teveel water geven. Met name bij vetplanten is af en toe een scheutje water voldoende. Wanneer er water onderin de pot blijft staan ontstaat er wortelrot en dit overleeft de plant meestal niet.

Bloempot

De pot van kraftpapier is, afhankelijk van de waterbehoefte van de plant, enkele weken tot maanden waterdicht. De pot is 100% biologisch afbreekbaar en plasticvrij. Zodra er vochtplekjes ontstaan in de bodem is de pot niet meer waterdicht en kun je de plant het beste verpotten. Na het verpotten kan de pot worden ingeleverd bij het oud papier om gerecycled te worden.

Recycle