Verzorging Euphorbia Abyssinica

Euphorbia Abyssinica is een bijzondere cactusachtige Euphorbia en heeft een stoere grijs/groene kleur.

BOTANY | De planten familie Euphorbia bevat veel verschillende soorten maar hebben met elkaar gemeen dat ze allemaal plantensap in zich hebben dat ook wel wolfsmelk wordt genoemd. Wees daar voorzichtig mee, het is irriterend voor de huid en ogen. De Euphorbia Abyssinica komt van oorsprong uit Noordoost-Afrika. Deze vetplant groeit in goed doorlatende steenachtige grond zoals op rotshellingen.

PLANTCARE | De Euphorbia Abyssinica var. heeft weinig verzorging nodig. Geef tijdens het groeiseizoen van maart - september regelmatig water, zorg er voor dat de wortels niet in water blijven staan, dan kan wortelrot ontstaan. Wil je de plant laten groeien? Geef deze stoere succulent dan een grotere pot om de wortels de ruimte te geven om te groeien. Verpot de Euphorbia met goed doorlatende grond. Geef tijdens het groeiseizoen eens per 2 maanden biologische plantvoeding.

RAW.pot

De stoere RAW.pot is, afhankelijk van de waterbehoefte van de plant, enkele weken tot maanden waterdicht. De pot is 100% biologisch afbreekbaar en plasticvrij. Zodra er vochtplekjes ontstaan in de bodem is de pot niet meer waterdicht en kun je de plant het beste verpotten. Na het verpotten kan de pot worden ingeleverd bij het oud papier om gerecycled te worden.

Planetfriendly