Verzorging Euphorbia Abyssinica

Euphorbia Abyssinica is een bijzondere cactusachtige Euphorbia en heeft een stoere grijs/groene kleur.

BOTANY | De planten familie Euphorbia bevat veel verschillende soorten maar hebben met elkaar gemeen dat ze allemaal plantensap in zich hebben dat ook wel wolfsmelk wordt genoemd. Wees daar voorzichtig mee, het is irriterend voor de huid en ogen. De Euphorbia Abyssinica komt van oorsprong uit Noordoost-Afrika. Deze vetplant groeit in goed doorlatende steenachtige grond zoals op rotshellingen.

PLANTCARE | De Euphorbia Abyssinica var. heeft weinig verzorging nodig. Geef tijdens het groeiseizoen van maart - september regelmatig water, zorg er voor dat de wortels niet in water blijven staan, dan kan wortelrot ontstaan. Wil je de plant laten groeien? Geef deze stoere succulent dan een grotere pot om de wortels de ruimte te geven om te groeien. Verpot de Euphorbia met goed doorlatende grond. Geef tijdens het groeiseizoen eens per 2 maanden biologische plantvoeding.

ROOTS

Noord-Oost Afrika - Rotsachtig - Warm - Zon

Wanneer je weet waar de plant van origine vandaan komt kun je die omgeving thuis of op het werk zo goed mogelijk nabootsen. Dan voelt je plant zich in no time helemaal thuis.

Care

Pas op met teveel water geven. Met name bij vetplanten is af en toe een scheutje water voldoende. Wanneer er water onderin de pot blijft staan ontstaat er wortelrot en dit overleeft de plant meestal niet.

Bloempot

De pot van kraftpapier is, afhankelijk van de waterbehoefte van de plant, enkele weken tot maanden waterdicht. De pot is 100% biologisch afbreekbaar en plasticvrij. Zodra er vochtplekjes ontstaan in de bodem is de pot niet meer waterdicht en kun je de plant het beste verpotten. Na het verpotten kan de pot worden ingeleverd bij het oud papier om gerecycled te worden.

Recycle