Cotyledon Ladysmithiensis

Deze decoratieve plant wordt ook wel bearpaw genoemd. Deze naam heeft hij te danken aan de vorm van het blad wat op een berenpootje lijkt, heel cute! 

BOTANY | De vetplant Cotyledon Ladysmithiensis komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en groeit daar onder zonnige, droge omstandigheden. De Cotyledon Ladysmithiensis is een vetplant en slaat water op zijn vlezige blaadjes. 

PLANTCARE | Deze biologische Cotyledon Ladysmithiensis heeft weinig onderhoud nodig. Gebruik voor het verpotten een snel doorlatende grond. Geef alleen water als de grond droog is; ongeveer 1x per week in de warme maanden en 1x per 2 á 4 weken in de koudere maanden. Geef alleen bio voeding in de lente of zomer, eens per jaar.

ROOTS

Zonnig - Droog - Zuid Afrika

Wanneer je weet waar de plant van origine vandaan komt kun je die omgeving thuis of op het werk zo goed mogelijk nabootsen. Dan voelt je plant zich in no time helemaal thuis.

Care

Pas op met teveel water geven. Met name bij vetplanten is af en toe een scheutje water voldoende. Wanneer er water onderin de pot blijft staan ontstaat er wortelrot en dit overleeft de plant meestal niet.

Bloempot

De pot van kraftpapier is, afhankelijk van de waterbehoefte van de plant, enkele weken tot maanden waterdicht. De pot is 100% biologisch afbreekbaar en plasticvrij. Zodra er vochtplekjes ontstaan in de bodem is de pot niet meer waterdicht en kun je de plant het beste verpotten. Na het verpotten kan de pot worden ingeleverd bij het oud papier om gerecycled te worden.

Recycle