Senecio Crassissimus

De Senecio Crassissimus is een bijzonder decoratieve vetplant met zijn paars/grijze, platte langwerpige blaadjes.

BOTANY De Senecio is een vetplant en komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. Hij groeit daar in het zanderige, rotsachtige grond. De plant kan iets bijzonders, het blad kan van richting veranderen zodat er nooit een plat oppervlak is waar de zon op kan schijnen. Door deze rotatie van het blad voorkomt de plant het verlies van vocht. De plant wordt om deze reden ook wel propellerplant genoemd, aangezien het blad wel wat weg heeft van een propeller van een vliegtuig.

PLANTCARE | De Senecio heeft weinig water nodig. De plant slaat namelijk het water op zijn bladeren. Geef tijdens het groeiseizoen wel wat water om te voorkomen dat de wortelkluit helemaal uitdroogt. In het najaar en de winter is af en toe een scheutje water voldoende. Geef tijdens het groeiseizoen eens per maand biologische plantenvoeding. De hoeveelheid water beïnvloed de snelheid waarmee de plant groeit. Meer water zal de groei aanmoedigen. Maar te veel water in combinatie met te weinig licht kan snel leiden tot rot. Dit merk je aan papperige delen op het begin van het blad of wanneer ze er snotterig, gerimpeld of vervormd uit gaan zien.

SPROEIEN | De Senecio is gewend aan droge lucht en heeft dan ook geen besproeiing nodig. Je kunt de plant wel af en toe afspoelen of stoffen, dan kan meer licht de vetplant bereiken. 

RAW.pot

De stoere RAW.pot is, afhankelijk van de waterbehoefte van de plant, enkele weken tot maanden waterdicht. De pot is 100% biologisch afbreekbaar en plasticvrij. Zodra er vochtplekjes ontstaan in de bodem is de pot niet meer waterdicht en kun je de plant het beste verpotten. Na het verpotten kan de pot worden ingeleverd bij het oud papier om gerecycled te worden.

Planetfriendly