Pilea Glaucophylla

De Pilea Glaucophylla is een decoratief (hang)plantje met kleine ronde, grijsgroene blaadjes. De takjes hebben een rode kleur wat een prachtig contrast geeft.

BOTANY | De roots van de Pilea Glaucophylla liggen in China, in bergachtig gebied.

PLANTCARE | Deze Pilea heeft wat extra aandacht nodig. Zet hem op een lichte plek maar niet in de volle zon. Het is een teer plantje die wat vaker water nodig heeft. Houdt de grond liefst licht vochig en besproei regelmatig. Geef in het groeiseizoen eens per maand biologische plantvoeding.

ROOTS

China - Bergachtig - Warm - Vochtig

Wanneer je weet waar de plant van origine vandaan komt kun je die omgeving thuis of op het werk zo goed mogelijk nabootsen. Dan voelt je plant zich in no time helemaal thuis.

Care

Pas op met teveel water geven. Met name bij vetplanten is af en toe een scheutje water voldoende. Wanneer er water onderin de pot blijft staan ontstaat er wortelrot en dit overleeft de plant meestal niet.

Bloempot

De pot van kraftpapier is, afhankelijk van de waterbehoefte van de plant, enkele weken tot maanden waterdicht. De pot is 100% biologisch afbreekbaar en plasticvrij. Zodra er vochtplekjes ontstaan in de bodem is de pot niet meer waterdicht en kun je de plant het beste verpotten. Na het verpotten kan de pot worden ingeleverd bij het oud papier om gerecycled te worden.

Recycle