Pilea Depressa

De Pilea Depressa is een decoratief plantje met kleine ronde, fris groene blaadjes. Het is een veelzijdige plant en kan zowel hangend als klimmend gebruikt worden.

BOTANY | De roots van de Pilea Depressa liggen in Midden en Zuid Amerika.

PLANTCARE | Zet hem op een lichte plek maar niet in de volle zon. Houdt de grond liefst licht vochig en besproei regelmatig. Geef in het groeiseizoen eens per maand biologische plantvoeding.

ROOTS

Midden- en Zuid Amerika - Licht - Warm - Vochtig

Wanneer je weet waar de plant van origine vandaan komt kun je die omgeving thuis of op het werk zo goed mogelijk nabootsen. Dan voelt je plant zich in no time helemaal thuis.

Care

Pas op met teveel water geven. Met name bij vetplanten is af en toe een scheutje water voldoende. Wanneer er water onderin de pot blijft staan ontstaat er wortelrot en dit overleeft de plant meestal niet.

Bloempot

De pot van kraftpapier is, afhankelijk van de waterbehoefte van de plant, enkele weken tot maanden waterdicht. De pot is 100% biologisch afbreekbaar en plasticvrij. Zodra er vochtplekjes ontstaan in de bodem is de pot niet meer waterdicht en kun je de plant het beste verpotten. Na het verpotten kan de pot worden ingeleverd bij het oud papier om gerecycled te worden.

Recycle