Euphorbia Tirucalli

De Euphorbia Tirucalli is de grootste in het RAW.plants assortiment. Stoer, sterk en heel gemakkelijk te verzorgen. Door de sterk vertakte takken is het een decoratieve plant.
 

BOTANY¬†|¬†Vetplant¬†Euphorbia Tirucalli¬†komt oorspronkelijk uit Brazili√ę en groeit daar op rotsachtige grond.

PLANTCARE | Net als de meeste vetplanten heeft de Euphorbia Tirucalli weinig verzorging nodig. Gebruik voor het verpotten bio cactusgrond, deze is namelijk goed waterdoorlatend. Geef water zodra de grond droog aanvoelt (ook onderin de pot), ongeveer 1x per week in de warme maanden en om de week in de koudere maanden. Geeft tijdens het groeiseizoen iedere maand biologische plantenvoeding.

ROOTS

Brazili√ę - Rotsachtig - Warm - Zon

Wanneer je weet waar de plant van origine vandaan komt kun je die omgeving thuis of op het werk zo goed mogelijk nabootsen. Dan voelt je plant zich in no time helemaal thuis.

Care

Pas op met teveel water geven. Met name bij vetplanten is af en toe een scheutje water voldoende. Wanneer er water onderin de pot blijft staan ontstaat er wortelrot en dit overleeft de plant meestal niet.

Bloempot

De pot van kraftpapier is, afhankelijk van de waterbehoefte van de plant, enkele weken tot maanden waterdicht. De pot is 100% biologisch afbreekbaar en plasticvrij. Zodra er vochtplekjes ontstaan in de bodem is de pot niet meer waterdicht en kun je de plant het beste verpotten. Na het verpotten kan de pot worden ingeleverd bij het oud papier om gerecycled te worden.

Recycle