Euphorbia Phosphorea

De Euphorbia Phosphorea is heel decoratief met sterk vertakte takjes die wel wat lijken op potloodjes. Aan het uiteinde van de takken bloeien kleine bloemetjes. De plant lijkt erg op de Euphorbea Heterodoxa, het verschil zit hem in de vorm van de takjes, deze is bij de Phosphorea wat hoekiger. De Euphorbia Phosphorea ontleent zijn specifieke naam aan het feit dat het een eigenaardig fosforescerend licht uit kan stralen.

BOTANY¬†|¬†De planten familie Euphorbia¬†bevat veel verschillende soorten maar hebben met elkaar gemeen dat ze allemaal plantensap in zich hebben dat ook wel wolfsmelk wordt genoemd. De Euphorbia is een vetplant die van oorsprong voorkomt in Brazili√ę. Hij groeit daar op een rotsachtige ondergrond.

PLANTCARE | De Euporbia heeft weinig verzorging nodig. Geef alleen water als de grond ongeveer 1 week ingedroogd is in de warme maanden en 1 x per 6 weken in de koudere maanden. Wil je de plant laten groeien? Geef deze vetplant dan een grotere pot om de wortels de ruimte te geven om te groeien. Verpot de Euphorbia met goed doorlatende grond om te voorkomen dat de grond vochtig blijft. Geef eens per jaar in de zomer biologische plantvoeding. 

RAW.pot

De stoere RAW.pot is, afhankelijk van de waterbehoefte van de plant, enkele weken tot maanden waterdicht. De pot is 100% biologisch afbreekbaar en plasticvrij. Zodra er vochtplekjes ontstaan in de bodem is de pot niet meer waterdicht en kun je de plant het beste verpotten. Na het verpotten kan de pot worden ingeleverd bij het oud papier om gerecycled te worden.

Planetfriendly